Saturday, January 10, 2009

Stöd Röda Korsets/Röda Halvmånens blixtinsamling till Gazas folk!

Kära vänner och bekanta,

Larmrapporterna hopar sig. Människorna i Gaza är utan tvivel instängda i ett Ghetto m allt mindre tillgång t. mediciner, livräddande kirurgi, ambulansvård, mat, rent vatten, skolgång för barn och unga, psykiatrisk vård osv...

Ingen kan göra allt, men alla kan vi göra något. Som läkarstudent kan jag inte tänka mig något värre än att stå med döende patienter framför mig utan att kunna ge medicin el skicka vidare t en kirurg som kan rädda liv!

Hoppas vi möts idag på olika platser i Sverige och Danmark i en gemensam manifestation för en rättvis fred och frihet för Palestina och Israel!. Som sagt går manifestationen här i stan av stapeln 14.30 m start på Götaplatsen.

Ohållbara situationer föder terrorism. Hållbar Fred föder Fredsälskande människor.

Tillsammans kan vi göra mycket!

Med önskan om en vacker helg mitt i allt! Kram
Carin m fam

Blixtinsamling - Gaza

Civilbefolkningen i Gaza ropar på hjälp.
Konflikten i Gaza är mycket allvarlig efter flera dagar av intensiva stridigheter. Den humanitära rätten följs inte och civilbefolkningen har fallit offer, däribland många barn. Situationen är kaotisk eftersom befolkningen inte kan skydda sig eller fly ut ur landet. Många hjälpsändningar och sjuktransporter hindras att komma fram. Sjukhusen är överbelastade och många skadade behöver akut vård.

Röda Korsets huvuduppgifter är att ge vård till skadade samt att upplysa om och övervaka den humanitära rätten. Systerorganisationen Palestinska Röda Halvmånen är en av de viktigaste humanitära organisationerna i regionen och ansvarar för ambulansservice, humanitära katastrofinsatser, sjukhusvård och primärvård. Hundratals frivilliga rödakorsare har arbetat dygnet runt och med risk för eget liv, för att hjälpa de nödställda i Gaza.


Foto: Reuters/Suhaib Salem med tillstånd Alertnet.org


Stöd insamlingen
"Tio ambulanser till Gaza"!
Situationen är kaotisk och läget är mycket kritiskt för civilbefolkningen. Sju ambulanser tillhörande Röda Halvmånen har förstörts i beskjutningar och skadade dör i väntan på ambulanser.

Svenska Röda Korset stöder den lokala systerorganisationen med medicinsk och ekonomisk hjälp.

Nu samlar vi tillsammans med TV4-gruppen in pengar till tio nya ambulanser så att fler skadade kan få hjälp. Kostnaden för ambulanserna är drygt 5 miljoner kronor. Alla bidrag är välkomna.

Tack för ditt stöd!





Skicka gärna vidare detta nyhetsbrev
till dina vänner